Wout Weghorst (l) viert de 3-0 tegen Mainz met zijn ploeggenoten

Wolfsburg en Weghorst poetsen Mainz weg, Leverkusen wint weer

VfL Wolfsburg heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. In eigen huis werd met Wout Weghorst in de basis FSV Mainz met 4-0 over de knie gelegd.

Dankzij de zege stijgt Wolfsburg naar de zevende plek in de Bundesliga, op twee punten van plek zes, de positie die aan het eind van het seizoen een Europa League-ticket oplevert.

Aangever Weghorst

Mainz, met Jeffrey Bruma in de basis en Jean-Paul Boëtius in de tweede helft als invaller, moest na twintig minuten al de eerste treffer incasseren.

Weghorst, dit seizoen al goed voor tien doelpunten, stond met een goede actie en voorzet aan de basis van het openingsdoelpunt. De Kroaat Josip Brekalo kon de bal in het lege doel schuiven.

Kort voor rust maakte de Zwitser Renato Steffen de 2-0. Na de pauze waren Yannick Gerhardt en opnieuw Steffen, na een fraaie individuele actie, trefzeker.

Leverkusen lonkt naar CL-ticket

Eerder op de dag won het Bayer Leverkusen van Peter Bosz met 2-0 van FC Augsburg.

Het was de vijfde zege op rij voor Leverkusen, dat nu vijfde staat met evenveel punten als nummer vier Borussia Mönchengladbach en zes punten achterstand op koploper Bayern München. De bovenste vier ploegen in Duitsland plaatsen zich voor de Champions League.

Moussa Diaby opende na een half uur spelen de score voor Leverkusen, waar Daley Sinkgraven de hele wedstrijd op de bank bleef. Nadiem Amiri zorgde in de tweede helft voor de tweede treffer.