Robert Lewandowski viert de 2-1

Bayern met de schrik vrij tegen hekkensluiter

Bayern München heeft in de Bundesliga maar ternauwernood gewonnen van hekkensluiter Paderborn. Twee minuten voor tijd zorgde de Poolse topscorer Robert Lewandowski met zijn 25ste goal van het seizoen voor de verlossing: 3-2.

Bij rust was de stand nog in evenwicht. Na de openingsgoal van Serge Gnabry leidde een blunder van Bayern-doelman Manuel Neuer de gelijkmaker in. Hij kwam vlak voor rust onnodig uit zijn doel en liet zich de bal ontfutselen door Dennis Srbeny. Laatstgenoemde liep door en scoorde.

Dennis Srbeny scoort

Na de eerste treffer van Lewandowski op aangeven van Gnabry bleef Bayern kwetsbaar in de counter en vijf minuten later was het weer gelijk dankzij Sven Michel: 2-2. Met Joshua Zirkzee als invaller op het veld was de tweede goal van Lewandowski beslissend.

Nummer twee RB Leipzig heeft vier punten achterstand op Bayern en gaat zaterdag op bezoek bij Schalke 04. Borussia Mönchengladbach speelt thuis tegen Hoffenheim en Borussia Dortmund bezoekt Werder Bremen. Bayern treedt dinsdag bij Chelsea aan in de achtste finales van de Champions League.