NOS Voetbal

Guardiola gelooft in onschuld City en blijft club sowieso trouw

Guardiola gelooft in onschuld City: 'De club zal vechten tot het eind'

"Wat er ook gebeurt, ik houd van Manchester City. Als ik niet ontslagen word, blijf ik hier. Dit is mijn club." Een uitsluiting van Europees voetbal of niet, Josep Guardiola blijft zijn Engelse werkgever trouw.

Dat vertelde de Spanjaard woensdagavond na het gewonnen competitieduel met West Ham United (2-0). Hij ging voor het eerst in op de straf van de UEFA door City voor twee seizoenen te bannen van deelname aan Europees voetbal. De club gaat in beroep tegen de straf.

Uit een onderzoek van de financiële commissie van de UEFA bleek dat City geknoeid had met informatie omtrent sponsorinkomsten en bovendien de regels van financieel fair play te hebben geschonden.

Josep Guardiola

Guardiola sprak over de kwestie met directeur Ferran Soriano, die alle UEFA-aantijgingen ontkent. Guardiola: "Ik heb alle vertrouwen in de club en ben ervan overtuigd dat als we hoog genoeg eindigen, we volgend jaar Europees spelen."

'Blijven vechten'

"Als je denkt dat je gelijk hebt, moet je tot het eind blijven vechten. En dat zal de club doen. Als trainer kan ik er alleen voor zorgen dat iedereen blijft vechten voor de club", zei de Spanjaard, die zich verder op de vlakte hield.

"Ik ben geen advocaat en dit ligt juridisch gevoelig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl