NAC viert de overwinning in Amsterdam

Zoon Van der Gaag doet met NAC het Jong Ajax van vader pijn

Met een knappe zege bij Jong Ajax heeft NAC zich weer in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie genesteld. De ploeg van trainer Peter Hyballa kwam op De Toekomst met 2-0 achter, maar wist toch met 4-2 te winnen. Jordan van der Gaag scoorde de 3-2 tegen de ploeg die getraind wordt door zijn vader Mitchell.

Het duel begon met een minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van oud-Ajaxspeler Barry Hulshoff.

Hoewel NAC sterk begon aan het duel, was het Jong Ajax dat de doelpunten maakte. Danilo kopte raak uit een mooie voorzet van Naci Ünüvar. Nog binnen het half uur tikte Brian Brobby de 2-0 binnen, nadat hij even daarvoor een enorme kans om zeep hielp. Finn Stokkers deed namens de Brabanders wat terug na een fraaie actie van Arno Verschueren.

Een minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van Barry Hulshoff

Na rust was NAC de bovenliggende partij en kwam het na een halve omhaal van Mounir El Allouchi op gelijke hoogte. Twintig minuten voor tijd zette Van der Gaag zijn ploeg op voorsprong nadat Jong Ajax-doelman Dominik Kotarski misgreep uit een voorzet. Op dat moment stond Noussair Mazraoui niet meer op het veld. De rechtsback, die daar ook vaak staat in het eerste elftal, moest het veld met een enkelblessure verlaten.

Diezelfde doelman Kotarski ging in de slotfase in de fout bij het wegwerken van de bal, waarna El Allouchi van grote afstand raak schoot. Dankzij de zege klimt NAC naar de zesde plaats. Jong Ajax zakt naar de vierde plaats.