Wout Weghorst

Drie goals Weghorst helpen Wolfsburg aan winst op Schreuder

Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg naar een 3-2 zege bij Hoffenheim geleid in de Bundesliga. De 27-jarige spits benutte twee strafschoppen en besliste de wedstrijd met een prachtige stift.

In de 18de minuut schoot Weghorst de bezoekers vanaf de stip op voorsprong en vlak voor rust maakte Christoph Baumgartner gelijk voor de thuisploeg van coach Alfred Schreuder. Weghorst zette Wolfsburg na rust opnieuw op voorsprong, maar leidde ook de tweede tegengoal in.

Vanwege een handsbal van Weghorst mocht ook Hoffenheim een strafschop nemen en die werd benut door Andrej Kramaric. Het slotakkoord was voor Weghorst. De oud-speler van FC Emmen, Heracles Almelo en AZ wipte de winnende goal over doelman Oliver Baumann heen: 2-3.

Leipzig in afwachting van Bayern aan kop

Wolfsburg klom door de goals van Weghorst, zijn 8ste, 9de en 10de goal van het seizoen, omhoog in de middenmoot. RB Leipzig nam dankzij een 3-0 zege op Werder Bremen voorlopig de leiding in de Bundesliga over van Bayern München, dat zondag FC Köln bezoekt.

Nordi Mukiele viert zijn goal

Halverwege leidde de thuisclub met 2-0 door een intikker van Lukas Klostermann en een kopbal van Patrik Schick, die bij de 1-0 de assist verzorgde. Na rust schoot Nordi Mukiele raak na een bekeken pass van Konrad Laimer. Eerder dit seizoen had Leipzig in Bremen ook al met 3-0 gewonnen van de club van Davy Klaassen.

Bayer Leverkusen staat na een benauwde 3-2 zege bij Union Berlin voorlopig vierde op vijf punten van Leipzig. Karim Bellarabi maakte ver in blessuretijd het winnende doelpunt voor de ploeg van Peter Bosz.