Bundesligatopper tussen Bayern en Leipzig eindigt onbeslist

Grote kansen, maar geen doelpunten bij Bayern-Leipzig

De topper in de Bundesliga tussen koploper Bayern München en nummer twee RB Leipzig is in 0-0 geëindigd. Door het gelijkspel in München houdt Bayern een punt voorsprong op Leipzig in de stand. Borussia Dortmund, dat zaterdag met 4-3 verloor bij Bayer Leverkusen, volgt op vier punten van de koploper.

Bayern had in zijn laatste vier duels de volle buit gepakt, terwijl Leipzig al drie wedstrijden niet gewonnen had. De thuisploeg had voor rust de overhand, maar kreeg door het compacte verdedigen van Leipzig weinig grote kansen.

Kansen aan beide kanten

Vlak na rust miste Marcel Sabitzer een flinke mogelijkheid voor de bezoekers en niet veel later hielp Timo Werner een enorme kans om zeep. Bayern dacht tussendoor een penalty te krijgen, maar Robert Lewandowski had buitenspel gestaan. In de slotfase zette de thuisploeg aan, maar alleen Leon Goretzka was dicht bij een goal.

Timo Werner (l) en Joshua Kimmich

Borussia Mönchengladbach had net als Leipzig op één punt van Bayern kunnen staan, maar vanwege de storm Ciara werd de wedstrijd tegen 1. FC Köln uitgesteld. Gladbach staat nu vierde met evenveel punten als Dortmund.

Bosz met Leverkusen in Duitse beker tegen Union Berlin

Trainer Peter Bosz neemt het met Bayer Leverkusen in de kwartfinales van de DFB Pokal, het Duitse bekertoernooi, thuis op tegen 1. FC Union Berlin, zo wees de loting zondag uit.

Bayern ontvangt Schalke 04 en Bas Dost werd met Eintracht Frankfurt gekoppeld aan Werder Bremen, de club van Davy Klaassen. 1. FC Saarbrücken, dat uitkomt op het vierde Duitse niveau, neemt het op tegen Fortuna Düsseldorf. De wedstrijden in de kwartfinales worden op 3 en 4 maart gespeeld.