In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Drie aanhoudingen in onderzoek Europol naar drugssmokkel

De politie in Breda heeft drie mannen aangehouden in verband met een internationaal onderzoek naar een crimineel netwerk uit Albanië. Volgens Europol worden de mannen verdacht van drugssmokkel tussen Zuid-Europa en Amerika.

Op verzoek van de Belgische politie werden vandaag op drie plekken doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn twee mannen van 29 en 31 jaar uit Breda en een man van 28 uit Etten-Leur opgepakt, schrijft Omroep Brabant. Op dat moment waren ook politieacties gaande in België, Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Volgens Europol zijn vandaag in totaal 25 mensen aangehouden. De Europese politieorganisatie denkt met deze aanhoudingen het netwerk flink te raken. Ook de mogelijke leider van de bende zou in België zijn aangehouden.

Zeecontainers

Volgens Europol smokkelde de criminele organisatie met zeecontainers drugs naar België. Daarna werden de verdovende middelen verder in Europa verspreid door voertuigen met verborgen ruimtes.

Daarnaast vermoedt Europol dat de organisatie hennepkwekerijen had in Spanje en Duitsland. De wiet werd daarna verspreid en verkocht in andere Europese landen.

Advertentie via Ster.nl