In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Vrouw uit Amersfoort opnieuw vrijgesproken van doden baby's

Een 41-jarige vrouw uit Amersfoort is opnieuw vrijgesproken van doodslag op haar twee baby's. De kindjes werden in 2014 gevonden in haar woning. Het Openbaar Ministerie had tbs met voorwaarden geëist.

Het gerechtshof in Den Bosch acht doodslag niet bewezen. Volgens deskundigen is het aannemelijk dat de baby's dood ter wereld kwamen.

De kinderen werden in 2002 en 2004 geboren. De moeder, Johanna H., stopte de lichaampjes in een beautycase en een koekblik en meldde zich pas in 2014 bij de politie, schrijft RTV Utrecht.

Eerder werd H. door de rechtbank in Utrecht en later door het gerechtshof in Arnhem vrijgesproken, omdat niet met zekerheid was vast te stellen of de kinderen dood of levend waren bij de geboorte. De Hoge Raad verwees de zaak echter terug naar het hof in Den Bosch.

De kinderen kwamen op het toilet ter wereld en hadden beiden een forse groeiachterstand, hoewel ze vrijwel voldragen waren. H. was tijdens de zwangerschappen stevig blijven roken en drinken en ze gebruikte drugs. Daardoor is de kans een stuk groter dat de baby's dood ter wereld kwamen.

Advertentie via Ster.nl