Hakan Calhanoglu viert zijn doelpunt

AC Milan heeft verlenging nodig om Torino uit te schakelen in Coppa Italia

AC Milan heeft zich met grote moeite geplaatst voor de halve finales van de Coppa Italia. Pas in de verlenging rekende de club uit Milaan af met Torino (4-2).

Na twaalf minuten was het al raak voor de thuisploeg. Ante Rebic gaf de bal af aan Giacomo Bonaventura, die eenvoudig van dichtbij kon afronden.

De Italiaanse middenvelder was de laatste keer dat Torino en Milan tegen elkaar speelden in de Coppa Italia (achtste finales seizoen 2016/2017) ook al trefzeker voor Milan. Toen scoorde hij de winnende (2-1).

Giacomo Bonaventura (AC Milan) viert het openingsdoelpunt

Na het openingsdoelpunt kreeg Milan een aantal grote kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar ook de nummer twaalf van de Serie A werd steeds gevaarlijker. Dat resulteerde na ruim een halfuur in de gelijkmaker van Bremen, die de bal onder de keeper door binnenschoot.

In de tweede helft hielden Milan en Torino, beide vijfvoudig winnaar van de Italiaanse beker, elkaar in evenwicht. De thuisploeg kreeg de meeste kansen, maar het was Torino dat de voorsprong pakte, dankzij opnieuw Bremen. Met een kopbal werkte hij de bal in het doel.

Twee keer Calhanoglu

In blessuretijd bracht Hakan Calhanoglu de ploeg van trainer Stefano Pioli met een van richting veranderd schot weer op gelijke hoogte en zo sleepte hij een verlenging uit het vuur.

Met de inmiddels ingevallen Zlatan Ibrahimovic ging Milan op zoek naar de winnende treffer. Na een aantal gemiste kansen was het opnieuw Calhanoglu die het doel wist te vinden.

Ook Ibrahimovic pikte nog een doelpuntje mee. De Zweed bracht de eindstand op 4-2.

De club uit Milaan mocht in 2003 voor het laatst de Italiaanse beker omhoog houden. Toen versloeg het AS Roma in de finale. De laatste keer dat Milan doordrong tot de finale was in het seizoen 2017/2018.