Zinedine Zidane (links) bejubelt met zijn spelers de 0-1 van Nacho tegen Valladolid

Real Madrid heeft na moeizame zege koppositie weer in handen

Real Madrid heeft de koppositie in de Spaanse competitie weer overgenomen van Barcelona. Real won zondag moeizaam bij Real Valladolid: 0-1. Barcelona verloor zaterdag met 2-0 bij Valencia.

De Koninklijke spande zich in de eerste helft niet bovenmatig in, getuige de nul doelpogingen. Real scoorde overigens wel via Casemiro, maar de Braziliaan stond buitenspel toen hij raak kopte.

Ook na rust was Reals spel niet best, maar de druk op het doel van Valladolid nam toe en diens defensie bezweek in de slotfase; na een afgeslagen corner gaf Toni Kroos opnieuw voor en Nacho kopte raak.

Valladolid-aanvaller Sergi Guardiola maakte vlak voor tijd nog de 1-1, maar deed dat in buitenspelpositie.