NOS Schaatsen

Wories loopt bij EK kunstrijden vrije kür mis

Wories plaatst zich niet voor vrije kür bij EK kunstrijden

Bij de Europese kampioenschappen kunstrijden in Graz heeft Niki Wories zich niet weten te plaatsen voor de vrije kür. De 23-jarige Almeerse eindigde in Oostenrijk op de korte kür met 38,19 punten als 35ste en hield slechts twee andere deelneemsters achter zich. Om zich te kwalificeren voor de vrije kür op zaterdag had Wories bij de eerste 24 moeten eindigen.

Derde keer

Wories deed voor de derde keer mee aan de Europese kampioenschappen. In 2015 eindigde ze als 31ste, een jaar later haalde ze de vrije kür en werd ze twintigste. Dat jaar haalde ze ook bij de wereldkampioenschappen de vrije kür (22ste). In 2017 (blessure) en 2018 ontbrak Wories bij de EK en de WK.

In Graz zijn Europees kampioene Sofia Samodoerova, wereldkampioene Alina Zagitova en oud-wereld- en Europees kampioene Jevgenia Medvedeva, allen uit Rusland, afwezig. Toch voeren 'gewoon' drie Russinnen het klassement aan.

Acht wintersporters geven ons dit seizoen een kijkje in de keuken. Hoe trainen ze, waar wonen ze en wat doen ze in hun vrije tijd? Het is te volgen op het YouTube-kanaal van NOS Sport. Niki Wories wordt na tien jaar herenigd met Donny Roelvink, viert Kerst in Londen en bereidt zich voor op het EK in Oostenrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl