Zion Williamson maakte 17 punten op rij in het vierde kwart
NOS Sport

'Grootste talent sinds LeBron James' geeft direct visitekaartje af in NBA

Reikhalzend werd er uitgekeken naar zijn NBA-debuut: Zion Williamson, een talent dat maar eens per generatie langskomt. En de 19-jarige 'rookie' stelde in zijn eerste wedstrijd voor New Orleans Pelicans niet teleur, met een indrukwekkend laatste kwart.

Williamson, door velen gezien als het meest veelbelovende talent sinds LeBron James, maakte daarin zeventien punten op rij, waaronder vier driepunters.

De tiener bezorgde de Pelicans daarmee de leiding tegen San Antonio Spurs, maar nadat hij vijf minuten voor het einde naar de kant was gehaald werd het duel alsnog verloren: 117-121.

Nederlaag of niet, fans zagen hun torenhoge verwachtingen van Williamson bevestigd. Al sinds zijn middelbareschooltijd hangt er een enorme hype rondom de 1.98 meter lange en 129 kilo zware power forward, met zijn buitengewone fysieke capaciteiten.

Een indrukwekkend college-seizoen bevestigde zijn status als 'next big thing'. Net als het feit dat de Pelicans Williamson als eerste selecteerden in de jaarlijkse NBA draft; een eer en veelzeggend voor de status van een speler.

43 wedstrijden buitenspel

Het duurde lang voordat Williamson in actie kwam op het allerhoogste niveau, de NBA. In het voorseizoen liep hij een meniscusblessure op, die hem 43 wedstrijden buitenspel zette. Maar tegen San Antonio Spurs was het dus eindelijk zover.

Williamson maakte in totaal 22 punten en was daarnaast goed voor 7 rebounds en 3 assists. "Zoals hij speelde, met de energie die hij bracht, was iets dat je niet echt ziet bij iemand die zo jong is", loofde Pelicans-guard Jrue Holiday zijn talentvolle ploeggenoot.

Zion Williamson is al sinds zijn high school-tijd een basketbalhype

"Daarbij zitten we bijna in februari en had hij nog geen wedstrijd gespeeld, dus om dan dit te doen in je eerste wedstrijd is vrij buitengewoon."

'Blijf kalm'

"Het was mooi om dit soort emoties mee te maken", glunderde Williamson zelf. "Ik ben blij dat ik weer mee kon doen, maar wat er steeds door mijn hoofd ging was: blijf kalm."

Blijf kalm, het is een mantra dat in schril contrast staat met de ongebreidelde adoratie van Williamson door zijn alsmaar groeiende schare bewonderaars.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl