Lil' Kleine tijdens zijn show vorig jaar in de Ziggo Dome
NOS Nieuws

Lil' Kleine uitgeroepen tot Dom Bontje 2019

Rapper Lil' Kleine is door de stichting Bont voor Dieren uitgeroepen tot Dom Bontje van 2019. De verkiezing wordt georganiseerd door de stichting om te laten zien welke BN'ers "nog altijd niet begrijpen dat bont echt niet kan".

Lil' Kleine, onder meer bekend van het nummer Drank & Drugs, versloeg collega-rapper Boef en zanger Gerard Joling met een ruime meerderheid. Volgens de stichting heeft hij de benoeming te danken aan het openbaar dragen van een jas met een kraag van coyotebont.

"Dierenliefhebbers vroegen zich af waarom de rapper zich wel inzet voor dolfijnen in gevangenschap op Bali, maar niet opkomt voor de dieren die vreselijk lijden in de bontindustrie", schrijft de Bont voor Dieren.

Ware verhaal

"Lil' Kleine is al eens eerder genomineerd voor Dom Bontje", zegt Moranni te Winkel van de antibontstichting. "Ik betreur zijn keuze om zich niet te verdiepen in het ware verhaal achter zijn bontkraag. We hopen dat hij alsnog openstaat voor bewustwording. Veel jongeren zien Lil' Kleine als rolmodel, en bij hen ligt de bontvrije toekomst."

Vorig jaar ging de titel naar zangeres Famke Louise, eveneens vanwege het dragen van bontkragen. Inmiddels heeft ze de handen ineengeslagen met de Bont voor Dieren: eerder deze maand werd bekend dat ze samen met de organisatie de documentaire Bontgirl gaat uitbrengen, waarin ze ten strijde trekt tegen bont.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl