Tallon Griekspoor
NOS Sport

Na zeven pogingen eindelijk grandslamdebuut voor Griekspoor

Tallon Griekspoor heeft zich voor het eerst in zijn carrière gekwalificeerd voor een grandslamtoernooi. De 23-jarige Haarlemmer won in de laatste kwalificatiewedstrijd van de Australian Open in twee sets van Lorenzo Musetti: 6-4, 7-6 (8).

Griekspoor zette de 17-jarige Musetti na ruim anderhalf uur spelen opzij. Eerder won Griekspoor in het kwalificatietoernooi al van de 18-jarige Australiër Rinky Hijikata en de Spaanse veteraan Guillermo Garcia-López, ooit de nummer 23 op de wereldranglijst en winnaar van vijf ATP-titels.

Debuteren in Melbourne

Het betekent dat Griekspoor zijn debuut gaat maken op een grandslamtoernooi. De nummer 175 van de wereldranglijst probeerde zes keer eerder deelname aan een hoofdtoernooi veilig te stellen, maar dat lukte tot nu toe niet.

Vorig jaar augustus leek hij zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de US Open, maar ging het in de laatste ronde mis. In de beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Marco Trungelliti kwam Griekspoor op een riante voorsprong, maar die gaf hij uit handen. Vijf maanden later lukt het hem dus wel.

In het hoofdtoernooi speelt Griekspoor de eerste wedstrijd tegen Taylor Fritz, die vorig jaar nog de derde ronde wist te bereiken. Griekspoor is bij de mannen de enige Nederlandse troef. Robin Haase ontbreekt voor het eerst sinds 2009 op de Australian Open.

Bij de vrouwen zijn Kiki Bertens (WTA-10) en Arantxa Rus (WTA-89) van de partij in Australië, zij waren dankzij hun ranking rechtstreeks geplaatst voor het toernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl