Sergiño Dest

Jong Ajax speelt gelijk bij Jong PSV en verzuimt koppositie te pakken

Jong Ajax heeft niet optimaal geprofiteerd van het eerdere verlies van sc Cambuur tegen FC Volendam. Bij winst op Jong PSV zouden de Amsterdammers op gelijke hoogte komen met de Friezen, maar in Eindhoven kwamen ze niet verder dan 0-0.

Bij Ajax begon rechtsback Sergiño Dest in de basis. De 19-jarige verdediger keerde afgelopen week eerder terug van het trainingskamp in Qatar, waar hij was met de hoofdmacht van de Amsterdamse club. De Amerikaans international voelde zich niet prettig en comfortabel in het land vanwege de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten. Naast Dest hadden ook Jurgen Ekkelenkamp en Kjell Scherpen een basisplaats.

In een saaie eerste helft was de grootste kans voor Jong PSV, dat met Shurandy Sambo, Mees Kreekels, Mathias Kjölö en invaller Damian Timan vier spelers in het betaald voetbal liet debuteren. Cyril Ngonge stuitte echter op doelman Scherpen.

Na rust drong Jong Ajax meer aan, maar wist uiteindelijk niet te scoren tegen de nummer 17 van de eerste divisie. Namens Jong Ajax kreeg Joshua Pynadath rood na een harde tackle van achteren. Cambuur behoudt nu de koppositie met twee punten voorsprong op Jong Ajax.

Stand aan kop eerste divisie

1. sc Cambuur 21-45 49-18
2. Jong Ajax 21-43 54-26
3. De Graafschap 21-40 43-20
4. FC Volendam 21-40 39-31
5. Go Ahead Eagles 21-35 36-25

Doelpunten werden er wel gemaakt bij Jong AZ-TOP Oss, waar het 3-1 werd. Na een 1-1 ruststand schoot Richonell Margaret Jong AZ op voorsprong, waarna Des Kunst met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd voor de eindstand zorgde. Het is voor TOP Oss alweer de vierde nederlaag op rij.