Daniëlle van de Donk gaat bij Brighton op de foto met fans

Van de Donk en Roord namens Arsenal trefzeker tegen Brighton

Doelpunten van internationals Daniëlle van de Donk en Jill Roord hebben de vrouwen van Arsenal tegen Brighton & Hove Albion op het goede spoor gezet. De koploper in de Engelse Super League won de uitwedstrijd met 4-0.

Regerend kampioen Arsenal is ook dit seizoen weer op stoom. De ploeg van Van de Donk, Roord én Vivianne Miedema scoort er lustig op los (35 doelpunten voor en 5 tegen) en heeft op één duel na alle competitiewedstrijden weten te winnen.

Op bezoek bij Brighton, waar mede-international Danique Kerkdijk in de basis stond, wist Van de Donk al in de derde minuut het net te vinden. Ze zette haar tegenstander goed aan de kant en schoot binnen.

Bekijk hieronder de goal van Van de Donk.

Nog geen half uur later stond Roord na een loopactie helemaal vrij in het centrum van de aanval. Ze kreeg de bal hoog aangespeeld, nam aan en schoot in de verre hoek raak.

In de tweede helft zorgden Jordan Nobbs en Beth Mead voor een hogere uitslag. Arsenal heeft na twaalf duels een voorsprong van drie punten op Manchester City.

Bekijk hieronder het doelpunt van Roord.