Sadio Mané viert zijn goal
NOS Voetbal

Liverpool sluit prachtig jaar af met nipte zege

Liverpool heeft een memorabel jaar beëindigd met een 1-0 overwinning op Wolverhampton Wanderers in de Premier League. De ongeslagen koploper komt door de 18de zege in 19 duels op 55 punten, 13 punten meer dan Leicester City en een wedstrijd minder gespeeld.

In de negende wedstrijd van het team in december maakte Liverpool geen al te scherpe indruk meer. Gelukkig voor de Reds schoot de VAR te hulp. Pal voor rust werd een goal van Sadio Mané goedgekeurd omdat bepaald werd dat assistgever Adam Lallana net geen hands had gemaakt.

Een minuut later maakten de Wolves via aanvoerder Pedro Neto 1-1, maar greep de VAR in. Een speler van de bezoekers bleek een schoenveter buitenspel te hebben gestaan.

Woede bij Pedro Neto na afkeuren doelpunt

Wolverhampton, dat vrijdag gewonnen had van landskampioen Manchester City, was des duivels over deze beslissing en zette na rust alles op alles. Het leverde niets meer op. De 100ste wedstrijd van Virgil van Dijk voor Liverpool eindigde in een zege.

Arsenal geeft voorsprong tegen Chelsea in slotfase uit handen

Arsenal leek zondagmiddag op weg naar de winst in de Londense derby tegen Chelsea, maar in de slotfase ging het mis voor de Gunners. Na een blunder van doelman Bernd Leno maakte Chelsea gelijk en daarna bezorgde Tammy Abraham de bezoekers de 2-1 zege.

Tammy Abraham

Met zijn dertiende goal van het seizoen opende Pierre-Emerick Aubameyang in de dertiende minuut de score bij het thuisdebuut van de nieuwe Arsenal-coach Mikel Arteta. De spits scoorde met een fraaie kopbal.

Hulp van Leno

Chelsea nam na rust het initiatief over, maar had in de slotfase de hulp van doelman Leno nodig om te scoren. De Duitser ging in de 83ste minuut onder een indraaiende vrije trap van Mason Mount door, waarna Jorginho de bal in het lege doel tikte.

Pierre-Emerick Aubameyang viert zijn goal

Vier minuten later greep Chelsea na een razendsnelle counter ook nog de winst. Willian gaf de voorzet en Abraham schoot door de benen van Leno in het doel.

Door de winst blijft Chelsea stevig op de vierde plaats in de Premier League met vier punten voorsprong op Manchester United. Arsenal zakte naar de twaalfde positie.

Zege voor City

Nummer drie Manchester City versloeg Sheffield United met 2-0. Sergio Agüero opende na een assist van Kevin De Bruyne de score en De Bruyne schoot na een fraaie aanval de tweede goal in de korte hoek.

Regerend kampioen Manchester City sluit het jaar af met een punt achterstand op nummer twee Leicester City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl