Carlo Ancelotti

Everton wint ook tweede duel onder Ancelotti

De komst van Carlo Ancelotti als coach doet Everton vooralsnog goed. Met de 60-jarige Italiaan op de bank won Everton zaterdag met 2-1 bij Newcastle United in de Premier League. Ancelotti debuteerde donderdag met een 1-0 thuiszege op Burnley.

Evenals afgelopen donderdag op Tweede Kerstdag werd Dominic Calvert-Lewin de matchwinner. De 22-jarige aanvaller schoot uit de rebound de vroege openingsgoal binnen en na de gelijkmaker van Fabian Schär in de tweede helft maakte hij op aangeven van Richarlison de winnende treffer, zijn vijfde goal in zijn laatste vijf competitieduels.

Everton viert de eerste goal van Dominic Calvert-Lewin

Jetro Willems had bij Newcastle een basisplaats en dat gold ook voor Davy Pröpper bij Brighton & Hove Albion. Mede dankzij de eerste competitiegoal van Alireza Jahanbakhsh voor Brighton won de thuisploeg met 2-0 van Bournemouth.

De ex-AZ-spits was niet alleen blij met zijn goal, maar raakte ook geëmotioneerd. Het was zijn eerste goal in 21 wedstrijden in de Premier League. Aaron Mooy maakte het tweede doelpunt.

Alireza Jahanbakhsh geëmotioneerd na zijn goal

Leicester City boekte na nederlagen tegen Manchester City (3-1) en Liverpool (0-4) weer eens een zege. De nummer twee van de Premier League was West Ham United in Londen de baas: 1-2. Kelechi Iheanacho kopte de ploeg van coach Brendan Rodgers na een mooie aanval op 1-0 en kort daarna maakte Pablo Fornals gelijk namens de Hammers.

Demarai Gray, die in de eerste helft een penalty had gemist, schonk Leicester na de rust de zege. Bij Leicester ontbrak topscorer Jamie Vardy (17 goals) vanwege de geboorte van zijn dochter.

Manchester United boekte zijn tweede zege in drie dagen en sloot het jaar af als nummer vijf. Na de 4-1 overwinning op Newcastle United van donderdag won de ploeg van coach Ole Gunnar Solskjær met 2-0 bij Burnley. Anthony Martial scoorde op slag van rust en Marcus Rashford ver in blessuretijd.

Tottenham Hotspur speelde bij Norwich City gelijk: 2-2. Met Tim Krul op doel was hekkensluiter Norwich lang de betere. Mario Vrancic maakte de 1-0 en de 2-0 van Teemu Pukki werd vanwege (nipt) buitenspel afgekeurd. Christian Eriksen zorgde uit een vrije trap voor 1-1 en na Serge Auriers eigen goal (2-1) benutte Harry Kane een strafschop.

Christian Eriksen viert zijn goal

Troy Deeney was de grote man bij Watford in het thuisduel met Aston Villa (3-0). De spits maakte de eerste twee doelpunten voor de nummer voorlaatst van de ranglijst en Ismaïla Sarr tekende voor de 3-0. Watford heeft nu nog maar twee punten minder dan nummer achttien Aston Villa, waarvoor Anwar El Ghazi na rust inviel.

Jairo Riedewald speelde met Crystal Palace gelijk tegen Southampton (1-1).