Doelman Ederson buigt het hoofd na zijn rode kaart tegen Wolverhampton Wanderers

Manchester City buigt opnieuw het hoofd voor Wolverhampton

Manchester City kan prolongatie van de landstitel uit zijn hoofd zetten. Op bezoek bij Wolverhampton Wanderers, dat City in eigen huis ook al verslagen had, liep het elftal van Pepp Guardiola tegen de vijfde nederlaag van het seizoen op: 3-2.

De achterstand van City op koploper Liverpool, dat ook nog een duel minder gespeeld heeft, is veertien punten. Zondag gaan de Wolves op bezoek bij de koploper. City blijft door de nederlaag derde op de ranglijst, op een punt achterstand van Leicester City.

In de krankzinnige openingsfase kwam City eerste met tien man te staan na een rode kaart voor doelman Ederson en werd vervolgens toch een 1-0 voorsprong genomen, toen Sterling een strafschop mocht nemen omdat Wolves-doelman Rui Patricio City-aanvaller Diogo Jota had getorpedeerd.

Vaste strafschopnemer Sergio Agüero had na de rode kaart van Ederson al plaatsgemaakt voor reservedoelman Claudio Bravo en dus mocht Raheem Sterling tot twee keer toe aanleggen van elf meter.

Raheem Sterling beleefde een wedstrijd vol ups en downs tegen Wolverhampton Wanderers

De eerste keer stuitte hij op doelman Rui Patricio, die echter te vroeg van zijn lijn was gekomen waardoor de penalty moest worden overgenomen. In de herkansing koos Sterling voor precies dezelfde hoek en weer lag Patricio in de weg, maar nu werd de rebound alsnog benut door Sterling.

Sterling opnieuw

Wolverhampton voerde in de eerste helft de druk op, maar kon doelman Bravo niet echt in verlegenheid brengen. Na rust kreeg de thuisclub wel meteen een grote kans via Jota, maar die hield in kansrijke positie het hoofd niet koel. Kort daarna zorgde Sterling met een behendig wippertje uit een vlijmscherpe counter voor de 2-0.

Wolverhampton gaf zeker niet op. Nadat Raúl Jimenez rakelings naast had geschoten, poeierde Adama Traoré de bal hard en laag in de verre hoek. City verdedigde de voorsprong met man en macht, maar tegen de ontketende Wolves was dat onbegonnen werk.

Matt Doherty is de gevierde man bij Wolves met zijn winnende treffer tegen Manchester City

Uit een voorzet van Traoré tikte Jimenez van dichtbij de 2-2 binnen en een minuut voor tijd dompelde Matt Doherty met een fraaie schuiver de ploeg van Pep Guardiola helemaal in rouw.

Diep in blessuretijd had Sterling de schade nog kunnen beperken, maar zijn fraaie vrije trap belandde bovenop de lat.