NOS Nieuws

Wekdienst 19/12: uitspraak zaak insulinemoorden en onderzoek failliete ziekenhuizen

Goedemorgen! De Onderzoeksraad voor Veiligheid komt met een rapport over de faillissementen van het Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen. En de rechtbank Rotterdam doet uitspraak in de zaak tegen de man die wordt verdacht van het doden van de patiënten met insuline.

Vooral in het oosten schijnt vandaag de zon. In het westen komen meer wolkenvelden voor en later kan daar ook wat lichte regen vallen. Het wordt zeer zacht voor de tijd van het jaar met 11 tot 14 graden. Vanaf morgen wordt het wisselvalliger met van tijd tot tijd regen of motregen.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Onderzoeksraad voor Veiligheid komt met een rapport over de faillissementen van het Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen. Een van de punten die aan bod komt is of er mensenlevens in gevaar zijn gekomen.
  • De rechtbank Rotterdam doet uitspraak in de zaak tegen de man die wordt verdacht van het doden van de patiënten met insuline. Tegen hem is 20 jaar cel en tbs geëist.
  • En het Gerechtshof Den Haag doet uitspraak over straatintimidatie: een man zou in Rotterdam één of meer vrouwen op straat hebben lastiggevallen. Sinds 2018 is onder meer sissen en naroepen verboden in Rotterdam.

Wat heb je gemist?

Een meerderheid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vindt dat er voldoende bewijs is om president Trump af te zetten.

Het Huis vindt dat Trump zijn macht heeft misbruikt en het onderzoek naar impeachment heeft belemmerd. Voor de derde keer in de historie van de VS is een Amerikaanse president door het Huis van Afgevaardigden in staat van beschuldiging gesteld.

Ander nieuws uit de nacht

  • Nederland wil dat er een Europees verbod komt om PFAS-stoffen te gebruiken. De chemische stoffen die gebruikt worden in onder meer blusschuim, zonnebrandcrème en anti-aanbakpannen breken nauwelijks af in het milieu.
  • In Tynaarlo in Drenthe is een jongetje van drie door hulpdiensten uit het water gered. Het kind uit Utrecht is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het kind in het water is beland is onduidelijk.
  • Taxidienst Uber heeft een schikking getroffen meer dan 4 miljoen dollar in een onderzoek naar seksuele intimidatie. Twee jaar geleden beschuldigde een oud-medewerker het bedrijf van het negeren van meldingen over intimidatie.
  • Het originele olympisch manifest waaruit de moderne Olympische Spelen zijn ontstaan, heeft op een veiling in New York 8,8 miljoen dollar opgebracht. Het document werd in 1892 opgesteld door Pierre de Coubertin. Op veertien pagina's zette hij zijn visie uiteen voor de Olympische Spelen.

En dan nog even dit:

De handbalsters zijn op het sportgala uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. De kersverse wereldkampioenen zijn net terug van het WK in Japan. Speciaal voor deze unieke prestatie paste sportkoepel NOC*NSF het reglement aan. De genomineerde sportploegen waren eigenlijk al bekend.

Op het Gala in Amsterdam werd atlete Sifan Hassan verkozen tot Sportvrouw van het Jaar en Mathieu van der Poel werd Sportman van het Jaar.

Handbalsters uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl