Dolle vreugde bij Tottenham Hotspur als er in de blessuretijd gescoord wordt

Vertonghen schenkt Spurs in blessuretijd zege, curieuze wissel bij United-Everton

Tottenham Hotspur is Manchester United gepasseerd in de stand van de Premier League. De ploeg van trainer José Mourinho won op bezoek bij Wolverhampton Wanderers met 2-1 door een goal van Jan Vertonghen in de blessuretijd.

De oud-Ajacied kopte raak uit een corner van een andere voormalig Ajax-speler, Christian Eriksen. Lucas Moura had de Spurs voor rust op voorsprong gezet, waarna Adama Traoré halverwege de tweede helft de partijen weer in evenwicht had gebracht.

United gelijk tegen Everton

Omdat Manchester United thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen Everton is Tottenham de nieuwe nummer vijf in Engeland. Sinds Mourinho het roer heeft overgenomen van de ontslagen Mauricio Pochettino wonnen de Spurs vier van de vijf competitieduels.

Stand Premier League (topvier gaat Champions League in)

Liverpool 17-49 (42-14)
Leicester City 17-39 (40-11)
Manchester City 16-32 (44-19)
Chelsea 17-29 (31-25)
Tottenham Hotspur 17-26 (32-24)
Manchester United 17-25 (26-20)

Manchester United maakt ook een moeizaam seizoen door, maar leek het lek boven te hebben na zeges op Tottenham en stadgenoot City. Tegen Everton had United het op eigen veld echter heel moeilijk. Door een eigen doelpunt van Victor Lindelöf in de eerste helft keek Manchester zelfs lang tegen een achterstand aan, maar een kwartier voor tijd wist Mason Greenwood toch een punt te redden voor de thuisploeg.

Kean mag maar achttien minuten meedoen

Everton-coach Duncan Ferguson zorgde voor het meest besproken moment van de wedstrijd. Hij liet de 19-jarige Italiaan Moise Kean invallen, maar achttien minuten en negen balcontacten later haalde hij hem alweer naar de kant.

Kean begreep niets van de wissel en werd langs de kant zelfs volledig genegeerd door Ferguson. Na afloop zei de coach dat de wissel bedoeld was om tijd te winnen en zo het gelijkspel veilig te stellen.