Het jongetje met zijn vader nog in het ziekenhuis
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Jongetje dat onder puin lag in Coevorden weer thuis

De 5-jarige jongen die uren bedolven lag onder het puin van een ingestorte grillroom in Coevorden is weer thuis. Zijn vader zegt tegen RTV Drenthe dat hij is ontslagen uit het ziekenhuis.

Eerder vandaag ging de regionale omroep nog op bezoek in het ziekenhuis. Toen was nog niet duidelijk of de kleuter later op de dag naar huis mocht. Wel vertelde vader Mahmoud Hasan dat het steeds beter ging met zijn zoon. "Maar hij kan zijn hand nog niet bewegen. Ik hoop dat dat weer terugkomt."

Afgelopen zaterdagmiddag stortte het gebouw in na een explosie. Het is nog altijd onduidelijk wat de oorzaak was, maar uit onderzoek is wel gebleken dat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf.

De vader zei dat hij lag te slapen in de ruimte boven de grillroom. Hij had tot laat in de nacht gewerkt.

Toen hij wakker werd, rook hij een vreemde lucht vanuit de kelder. Hij deed het licht aan. Binnen dertig seconden volgde vervolgens de ontploffing, waarbij vader en zoon werden bedolven onder het puin. De vader kon er zelf onder vandaan komen. Zijn zoon werd vijf uur later gered door een speciaal team van de brandweer.

Advertentie via Ster.nl