NOS Nieuws

Wekdienst 11/12: vervolg genocidehoorzitting Rohingya en uitspraak Joël S.

Goedemorgen! Regeringsleider Aung San Suu Kyi van Myanmar verdedigt zich in Den Haag tegen de aanklacht van genocide op de Rohingya. De rechtbank Rotterdam doet uitspraak in de zaak tegen Joël S., hij zou een Amerikaanse psychologie-studente hebben doodgestoken. En Frans Timmermans presenteert zijn Green Deal, de plannen voor een groenere EU.

De regen trekt de komende uren via het oosten het land uit. De rest van de dag is het bewolkt, maar soms breekt de zon door. Het wordt ongeveer 7 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag verdedigt regeringsleider Aung San Suu Kyi van Myanmar zich tegen de aanklacht van genocide op de Rohingya-moslimminderheid. Ze ligt onder vuur omdat ze niets zou hebben gedaan om de misdaden tegen te houden.
  • De rechtbank Rotterdam doet uitspraak in de zaak tegen moordverdachte Joël S., hij zou een Amerikaanse psychologie-studente hebben doodgestoken. De eis is tien jaar cel en tbs.
  • En vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans presenteert zijn Green Deal, de plannen voor een groenere EU.

Wat heb je gemist?

Bij een vuurgevecht tussen twee mannen en de politie zijn in de Amerikaanse stad Jersey City, vlak bij New York, zes mensen om het leven gekomen. Het begon ermee dat de twee een agent die zich had ingezet in de strijd tegen illegale wapens doodschoten in de buurt van een begraafplaats.

Na de dood van de agent verschansten de mannen zich in een Joodse supermarkt in de buurt, waarna een hevige schotenwisseling volgde die een groot deel van de middag duurde. Waarom de mannen zich in de supermarkt ophielden, is onduidelijk.

Zwaarbewapende agenten in de straten van Jersey City

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Het zwarte leren jack dat actrice Olivia Newton-John in de film Grease droeg in de scene waarin ze de hit You're the One That I Want zingt, is weer in haar eigen bezit. Een anonieme koper die er op een veiling begin november 243.000 dollar voor over had, bijna 220.000 euro, heeft het aan haar geschonken. Ook doneerde hij hetzelfde bedrag dat hij voor het jack neerlegde.

De veiling werd gehouden om geld in te zamelen voor de naar genoemde kliniek in Melbourne waar kankerpatiënten worden behandeld.

Luister hier de bekende hit:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl