Rami Bensebaini

Mönchengladbach blijft koploper na lastminute zege op Bayern

Een enerverende topper tussen koploper Borussia Mönchengladbach en regerend landskampioen Bayern München leek zaterdagmiddag af te stevenen op een remise, maar in blessuretijd maakte de thuisploeg er alsnog 2-1 van vanaf de strafschopstip.

Het was een omstreden penalty. Het was onduidelijk wie eerder de bal raakte; Bayern-verdediger Javi Martínez of Gladbach-aanvaller Marcus Thuram. Laatstgenoemde ging gewillig neer en de scheidsrechter wees naar de stip en gaf Martínez zijn tweede gele kaart.

Koel benutte Rami Bensebaini de buitenkans. Het was al de tweede treffer voor de verdediger van Gladbach, nadat hij na een uur spelen ook al de 1-1 had binnengekopt.

Leon Goretzka en Ivan Perisic vieren de 0-1 van Bayern bij Mönchengladbach

Die 1-1 was volledig tegen de verhouding in; Bayern was tot dan toe de baas op het veld en misten een handvol kansen. Vroeg in de tweede helft sloeg Ivan Perisic wel toe, met een schot uit de draai.

Na de gelijkmaker ging het gelijkop en in de blessuretijd sloeg Borussia alsnog toe. Door de zege komt de lijstaanvoerder op 31 punten uit 14 wedstrijden, Bayern blijft steken op 24 punten.

Leipzig klopt Hoffenheim

RB Leipzig blijft in het spoor van Gladbach. De Oost-Duitse club won zaterdag in eigen huis van het Hoffenheim van de Nederlandse coach Alfred Schreuder: 3-1. Daardoor blijft het verschil tussen Gladbach en Leipzig slechts één punt.

Timo Werner en Patrick Schick vieren een treffer van RB Leipzig

Aanvaller Timo Werner was de gevierde man met treffers in de 11de en 52ste minuut. Pas in de slotminuten kwam er een antwoord van Hoffenheim, maar het was te laat. Schreuder hield zijn landgenoten Melayro Bogarde en Jürgen Locadia negentig minuten op de bank.

Later op de dag stond de subtopper Bayer Leverkusen-Schalke 04 op het programma, een duel tussen de nummers 4 en 7. De thuisploeg, de formatie van de Nederlandse coach Peter Bosz, kwam al na een kwartier op voorsprong via Lucas Alario. De 1-0 bleef lang op het scorebord staan, tot de 81ste minuut. Alario leek het duel op slot te gooien, maar binnen een minuut deed Benito Raman iets terug voor Schalke. Daar bleef het echter bij.