Memphis Depay viert de 0-1 tegen Olympique Nîmes

Depay met twee treffers belangrijk voor Olympique Lyonnais

Voor het eerst sinds zijn blessure heeft Memphis Depay weer het net gevonden. In de uitwedstrijd van zijn team Olympique Lyonnais tegen Olympique Nîmes maakte de Oranje-international twee treffers.

Lyon won eenvoudig van de hekkensluiter in Frankrijk: 0-4. Dat had ook te maken met de vroege rode kaart van Nîmes-middenvelder Theo Valls na vijf minuten.

Tegen tien man kreeg Lyonnais na een kwartier een strafschop; Depay benutte de buitenkans. Nog voor rust werd het Lyon nog eenvoudiger gemaakt doordat Gaëtan Paquiez zijn tweede gele kaart kreeg; de thuisploeg moest met negen man verder.

Pas in de 64ste minuut profiteerde Lyonnais weer van de overtalsituatie, met een treffer die geheel van Nederlandse makelij was: Depay kreeg de assist van Kenny Tete en haalde van 25 meter afstand fraai uit: 0-2.

Bij de 0-3 gaf Depay de assist op Houssem Aouar, alvorens Joachim Andersen de eindstand op het scorebord zette. De club van Depay en Tete stijgt door de zege naar de vijfde plaats, drie punten achter nummer drie Lille en elf punten achter koploper Paris Saint-Germain, dat twee duels minder speelde.