Kelechi Iheanacho wordt bejubeld door zijn teamgenoten

Leicester dankzij de VAR in extremis langs Everton

Leicester City heeft met veel moeite de tweede plaats in de Premier League weten te verstevigen. In het eigen King Power Stadium leek de kampioen van 2016 puntenverlies op te lopen tegen Everton, maar in de slotfase bezorgde Kelechi Iheanacho zijn ploeg alsnog de drie punten.

Everton kwam in de eerste helft verdiend op voorsprong dankzij Richarlison. De fans in Leicester moesten lang wachten tot ze konden juichen want pas in de 69ste minuut schoot Jamie Vardy de gelijkmaker binnen.

Lang leek het daar ook bij te blijven, maar in de laatste minuut wist Iheanacho te ontsnappen aan buitenspel om vervolgens doelman Jordan Pickford te passeren. Even leek het het feest niet door te gaan omdat de assistent-scheidsrechter toch meende buitenspel geconstateerd te hebben, maar de VAR besliste anders,

Leicester City staat nu tweede in de Premier League met acht punten achterstand op koploper Liverpool en heeft drie punten meer dan nummer drie Manchester City.

Arsenal wint ook onder Ljungberg niet

Voor Arsenal blijven het sombere tijden. Ook met interim-coach Fredrik Ljungberg, die de taken van de deze week ontslagen Unai Emery heeft overgenomen, wist de Londense club niet te winnen in de Premier League. Met de Zweed voor de eerste keer op de bank bleef Arsenal bij laagvlieger Norwich City steken op 2-2.

Dat is al de zesde competitiewedstrijd op rij zonder zege voor Arsenal.

Pierre-Emerick Aubameyang

In Norwich zag Ljungberg zijn ploeg tot twee keer toe op achterstand komen. Pierre-Emerick Aubameyang zorgde twee keer voor de gelijkmaker.

Zijn eerste doelpunt maakte de aanvaller uit een strafschop, die hij mocht overnemen, omdat Norwich-doelman Tim Krul bij zijn redding op de eerste trap iets te vroeg naar voren stapte.

Arsenal staat op dit moment achtste in de Premier League met 21 punten achterstand op koploper Liverpool. Norwich staat voorlaatste.

Manchester United

Manchester United liet opnieuw punten liggen. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer bleef op het eigen veld tegen het laag geklasseerde Aston Villa steken op 2-2.

Aston Villa-aanvaller Anwar El Ghazi liet zich gelden met een assist. De tweevoudig international moest echter na een kwartier al geblesseerd het veld verlaten.