Marjolijn van den Bighelaar in 2017

Hattrick Van den Bighelaar bij zege Ajax op PEC

Met drie goals heeft Marjolijn van den Bighelaar Ajax aan een ruime zege geholpen op PEC Zwolle in de eredivisie voor vrouwen. De Amsterdammers wonnen met 4-0.

Van den Bighelaar voltooide haar hattrick al kort na rust. In de slotfase zorgde Vanity Lewerissa voor de eindstand. Door de winst komt Ajax tot op een punt van koploper PSV. Maar die ploeg komt zondag nog in actie tegen nummer drie FC Twente.

Alkmaar klopt Heerenveen

Ook VV Alkmaar kwam tot winst. Heerenveen werd met 3-2 geklopt. Louise Bos boog met twee goals een vroege achterstand om in een voorsprong.

Na rust tilde Kim van Velzen de stand naar 3-1. De goal van Laura Strik diep in blessuretijd kwam te laat voor Heerenveen om Alkmaar nog aan het wankelen te krijgen.