Sergio Agüreo (l) valt uit in het duel met Chelsea en wordt getroost door trainer Pep Guardiola
NOS Voetbal

City paar weken zonder Agüero, De Ligt en Ronaldo onzeker bij Juventus

Manchester City moet het de komende wedstrijden doen zonder Sergio Agüero, die kampt met een peesblessure. Bij Juventus is het onzeker of Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo dinsdag inzetbaar zijn bij het Champions League-duel met Atlético Madrid.

Agüero liep de peesblessure zaterdag op in de gewonnen topper tegen Chelsea (2-1). Hoelang het herstel zal vergen, is nog onduidelijk. Volgens coach Pep Guardiola is er een wonder nodig wil Agüero op tijd fit zijn voor de stadsderby tegen Manchester United op 7 december.

De Argentijnse spits was dit seizoen al goed voor negen goals in de Premier League en twee in de Champions League. Dinsdag speelt City in de Champions League een thuiswedstrijd tegen Sjachtar Donetsk. De Engelse ploeg heeft aan een gelijkspel voldoende om de achtste finales te bereiken.

De Ligt en Ronaldo onzeker bij Juventus

Juventus kan dinsdag in het Champions League-duel met Atlético Madrid mogelijk niet beschikken over Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo. De Nederlandse verdediger heeft een schouderblessure, de Portugees is al langer afwezig vanwege knieklachten.

Matthijs de Ligt krijgt verzorging aan zijn schouder tijdens het duel met Atalanta Bergamo

De Ligt liep zijn blessure op in het zaterdag gewonnen competitieduel met Atlanta Bergamo (1-3). De rechterschouder van De Ligt schoot kort na rust even uit de kom toen hij ongelukkig neerkwam na een sliding. De Ligt kon de wedstrijd wel uitspelen. "We moeten de situatie van Matthijs nog evalueren", zei Juventus-trainer Maurizio Sarri. "Het ligt er heel erg aan hoe hij zich voelt."

Ronaldo ontbrak tegen Atalanta vanwege knieklachten. "Hij gaat vooruit", aldus Sarri. Juventus is in groep D al zeker van de achtste finales van de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl