In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Tbs met dwangverpleging geëist voor steekpartij Albert Cuypmarkt Amsterdam

Het Openbaar Ministerie eist tbs met dwangverpleging tegen een marktkoopman voor het neersteken van zijn twee buurmannen op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Volgens het OM is er sprake van poging tot doodslag.

De steekpartij vond afgelopen maart plaats. De slachtoffers, een marktkoopman en zijn 42-jarige zoon, moesten met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht.

Psychose

Het is onduidelijk welk motief de man, een waterpijpverkoper, had voor de steekpartij. Volgens de advocaat van de Egyptenaar leed zijn cliënt aan psychoses.

Volgens de officier van justitie hebben deskundigen geconcludeerd dat de waterpijpverkoper inderdaad een psychose had, maar betekent dit niet dat de verdachte geen enkel besef had van zijn daad.

Psycholance

Tijdens de zitting bleek dat een week voor de steekpartij ook een zogeheten psycholance voor de verdachte naar de Albert Cuypmarkt was gekomen, schrijft NH Nieuws. Een psycholance is een ambulance speciaal voor verwarde personen.

Meerdere marktondernemers vertelden aan AT5 dat ze de autoriteiten eerder hebben gewaarschuwd voor de verdachte. Hij zou volgens hen steeds agressiever en religieuzer zijn geworden.

"Het blijft onbevredigend dat er zo weinig antwoorden komen", zei de advocaat van de twee slachtoffers. "We weten nog steeds niet waarom de verdachte hen aanviel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl