Robert Maaskant in zijn laatste wedstrijd als trainer van VVV-Venlo
NOS Voetbal

Teleurgestelde Maaskant: 'VVV zou staan voor 'wij', dat is niet gebleken'

Met tien nederlagen in dertien eredivisieduels en de bekeruitschakeling door de amateurs van Groene Ster wordt het regime van Robert Maaskant niet bepaald met hoofdletters bijgeschreven in de VVV-annalen. Toch had de uiteindelijk breuk tussen club en trainer zijn oorsprong elders.

Het waren Maaskants woorden ná de zeperd bij Heracles Almelo die ten grondslag lagen aan zijn ontslag. En niet de kansloze nederlaag (6-1) zelf, stelde de 50-jarige trainer in Langs de Lijn.

Maaskant: "Tijdens de wedstrijd zit je op de bank en denkt: jongens, jongens, jongens... wat zijn we in hemelsnaam aan het doen hier? Daarom heb ik na afloop maatregelen aangekondigd, zo konden we niet verder. En dat is me kwalijk genomen."

Die woorden zouden dus zwaarder hebben gewogen dan de zeven nederlagen op rij? "Ja", zei Maaskant, die zijn antwoord vervolgens wat afzwakte.

"Dat vermoed ik. Dat is ook wel uitgesproken, maar zoals het gaat in de voetballerij kan je nooit het achterste van je tong laten zien na allerlei contracten die getekend zijn."

Samen winnen, samen verliezen

Maaskant is teleurgesteld in de leiding van VVV-Venlo. Onder wie in zijn oude makker Stan Valckx, met wie hij eerder bij het Poolse Wisla Krakow succesvol samenwerkte.

"De club gaf aan dat ze staan voor 'wij', als in 'wij doen alles samen, we winnen samen en verliezen samen'. Dat is niet gebleken", stelde Maaskant bij Langs de Lijn.

De trainer kreeg zijn congé op een dag dat de VVV-selectie vrij had. "Dus ik heb die jongens amper nog gezien. Ik kreeg heel veel belletjes en berichtjes, dat doen ze netjes. Maar er is altijd een aantal dat niet belt, natuurlijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl