Bernardo Silva (l) en Benjamin Mendy
NOS Voetbal

City-speler Bernardo Silva geschorst na omstreden tweet aan Mendy

De Engelse voetbalbond FA heeft Manchester City-aanvaller Bernardo Silva voor één wedstrijd geschorst vanwege een omstreden Twitter-bericht dat hij eind september verstuurde naar zijn ploeggenoot Benjamin Mendy.

In de tweet, die Silva na drie kwartier weer verwijderde, vergeleek hij een foto van een jonge Mendy met een poppetje op de verpakking van het Spaanse chocoladesnoepjesmerk Conguitos.

Hoewel Mendy op de tweet reageerde met enkele lachende emoji's, werd de vergelijking door veel mensen als racistisch beschouwd.

De tweet van Bernardo Silva naar ploeggenoot Benjamin Mendy

"Het was niet de bedoeling van de speler om een beledigende of racistische tweet te plaatsen", schrijft de FA in een verklaring. "Het is ook duidelijk dat de tweet niet meer was dan een grap tussen goede vrienden."

"Maar dit was geen privégrap tussen twee vrienden, maar een post op een sociaal mediaplatform met 600.000 volgers van een gerespecteerde professionele voetballer."

Historische connotaties

Bernardo Silva heeft inmiddels erkend dat mensen beledigd kunnen zijn door de "historische connotaties van het Conguitos-karakter".

De Portugees mist door de schorsing de thuiswedstrijd tegen Chelsea op 23 november, Ook moet hij een boete van 50.000 pond betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl