Liverpool-trainer Jürgen Klopp

Liverpool wint topper tegen City en slaat gat van negen punten

In een boeiend duel heeft koploper Liverpool de topper tegen Manchester City in de Premier League met 3-1 gewonnen. Door die zege is het gat tussen Liverpool en City nu negen punten.

Het duel tussen de Champions League-winnaar en de regerend landskampioen voltrok zich vanaf minuut één in een moordend tempo op Anfield Road. Manchester City zette Liverpool direct onder druk zonder echter grote kansen te creëren.

Na zes minuten was het bij de eerste de beste aanval van Livervool wel raak. Fabinho schoot vanaf twintig meter hard raak. De treffer leidde tot veel frustratie bij City-trainer Pep Guardiola en de spelers van Manchester City. Liverpool-verdediger Trent Alexander-Arnold zou voorafgaand aan de aanval hands hebben gemaakt in zijn eigen zestienmetergebied. De VAR keurde het doelpunt echter goed.

Fabinho viert zijn treffer

Zeven minuten later was het ook bij de tweede aanval raak voor Liverpool. Mohamed Salah kopte raak na een voorzet van Andrew Robertson. City drong aan en kreeg vervolgens kansen via Sergio Agüero en oud-PSV'er Angeliño, die op de paal schoot. Liverpool bleef aan de andere kant gevaarlijk via Salah en Roberto Firmino.

Snel na rust deelde Sadio Mané een nieuwe tik uit aan Manchester City door uit een voorzet raak te koppen. Het elftal van Pep Guardiola weigerde te capituleren, bleef aandringen en kansen creëren. Tien minuten voor tijd kreeg het loon naar werken toen Bernardo Silva het net wist te vinden.

Tot een echt slotoffensief kwam de ploeg van Guardiola echter niet meer. Gefrustreerd door de gedachte dat zijn ploeg enkele malen een strafschop was onthouden, kon de Spaanse trainer na afloop zijn emoties maar moeilijk de baas. Terwijl hij het arbitrale trio de hand schudde, liet hij verbaal zijn ongenoegen over de arbitrage duidelijk zichtbaar blijken.

Door de nederlaag zakt City weg naar de vierde plaats, één punt achter Chelsea en Leicester City.