Lionel Messi

Messi leidt Barcelona naar zege en koppositie

Barcelona is dankzij Lionel Messi weer koploper in Spanje dankzij een 4-1 zege op Celta de Vigo en het puntenverlies dat Real Sociedad vrijdag tegen Leganés leed. Real Madrid had eerder op de avond de Basken al aan kop afgelost na een 4-0 zege bij Eibar.

Celta was de laatste zes seizoenen een angstgegner voor Barca. Het won viermaal en snoepte elk seizoen punten af. Ook nu boden de Galiciërs uitstekend partij. Barca, met Frenkie de Jong in de basis, heeft echter Messi en die nam zijn ploeg maar weer eens op sleeptouw.

Drie keer uit een standaardsituatie

Messi verzilverde na hands van Joseph Aidoo in de 23ste minuut een strafschop en krulde na de gelijkmaker van Lucas Olaza kort voor rust en onmiddellijk erna twee vrije trappen schitterend in de kruising. Sergio Busquets was nog trefzeker in de slotfase.

Real Madrid won eerder op zaterdag simpel gewonnen bij Eibar (4-0) en nam daardoor heel even de koppositie over van Real Sociedad, Woensdag in de Champions League tegen Galatasaray had Real de klus binnen een kwartier geklaard (3-0). Tegen Eibar was de buit in 29 minuten al binnen.

Sergio Ramos viert zijn doelpunt voor Real Madrid in het duel met Eibar

Karim Benzema opende, met een diagonaal schot, voor de zesde keer dit seizoen de score en maakte vanaf de stip eveneens de 3-0 nadat Lucas Vázquez was neergelegd.

Sergio Ramos had daarvoor ook een al penalty verzilverd (Eden Hazard werd in de zestien gevloerd). Federico Valverde tekende na rust met een geplaatst schot vanaf de rand van het zestienmetergebied voor de 4-0.