James Maddison (l) en Jamie Vardy vieren de 2-0 van Leicester
NOS VoetbalAangepast

Leicester is Arsenal weer de baas en stijgt naar plek twee

Leicester City heeft voor het derde jaar op rij thuis gewonnen van Arsenal. In de stromende regen werd het 2-0. Door de zege neemt Leicester de tweede plek in de Premier League over van Chelsea, dat eerder op de dag met 2-0 won van Crystal Palace.

Leicester liet Arsenal voor rust alle hoeken van het veld zien, maar wist dat niet uit te drukken in de score. Arsenal speelde angstig en slordig en mocht niet klagen dat opzichtig vasthouden door Mattéo Guendouzi geen penalty opleverde.

Na rust kwam Arsenal beter voor de dag. Nadat Wilfred Ndidi namens Leicester de lat had geraakt, was Héctor Bellerin dicht bij een goal en dacht Pierre-Emerick Aubameyang zelfs gescoord te hebben; hij stond echter buitenspel.

Wie anders dan topscorer Jamie Vardy maakte kort daarna de 1-0 (zijn elfde). Ook James Maddison deed nog een duit in het zakje.

Chelsea wint weer, Spurs weer niet

Leicester nam de tweede plaats over van Chelsea, dat thuis tegen Crystal Palace zijn zesde competitiezege op rij boekte.

  • AFP
    Feest bij Chelsea na een treffer van Christian Pulisic (m) tegen Crystal Palace
  • ANP
    Tammy Abraham scoorde al tien keer dit Premier League-seizoen

Chelsea, dat dinsdag een spectaculair duel (4-4) met Ajax afwerkte, domineerde in eigen huis, maar echt grote kansen leverde dat lange tijd niet op. Crystal Palace frustreerde de jonge ploeg van Frank Lampard met een tactiek die vooral uit tegenhouden bestond.

Kort na rust was het dan toch raak. Tammy Abraham rondde een fraaie aanval doeltreffend af. Het was alweer de tiende Premier League-goal van de 22-jarige spits, die daarmee gedeeld topscorer is van de Engelse competitie.

Tottenham Hotspur kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Sheffield United en blijft daardoor onderaan de middenmoot bungelen in Engeland. Het was al de vijfde competitiewedstrijd op rij waarin de Londenaren niet wisten te winnen.

Tottenham, dat deze week in de Champions League overtuigend met 4-0 wist te winnen bij Rode Ster Belgrado, kwam na een klein uur op voorsprong door Son Heung-Min. De Koreaan kreeg in de bal in zijn voeten na een ongelukkige aanname van Enda Stevens en rondde koeltjes af.

Een minuut later leek Sheffield alweer gelijk te maken, maar de VAR stak daar een stokje voor. In de aanval voorafgaand aan de goal stond John Lundstram net buitenspel te staan. Een kwartier later viel de 1-1 alsnog toen George Baldock zijn voorzet langs alles en iedereen in het doel zag ploffen.

Stand top-5 Engeland

# Club Duels Punten Doelsaldo
1. Liverpool 11 31 25-9
2. Leicester City 12 26 29-8
3. Chelsea 12 26 27-17
4. Manchester City 11 25 34-10
5. Sheffield United 12 17 13-9

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl