Gabriel Martinelli in duel met Frederico Venancio

Teleurstellend Arsenal speelt gelijk bij Vitória Guimarães

Een teleurstellend Arsenal is in de vervroegde Europa League-wedstrijd bij Vitória Guimarães niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg uit Londen leek af te koersen op een gelukkige overwinning, maar in blessuretijd kwamen de Portugezen nog langszij door een fraaie omhaal van Bruno.

Heel onverwachts kwam het gelijkspel niet, Arsenal speelde zijn drie voorgaande wedstrijden ook allemaal gelijk. Eén van die drie was de 5-5 tegen Liverpool in de League Cup, een duel dat na strafschoppen verloren werd, maar als gelijkspel de boeken in ging.

In de eerste helft kreeg Vitória de beste kansen om te scoren, waaronder een snoeihard schot op de paal van middenvelder Pêpê. Arsenal stelde daar bar weinig tegenover en produceerde geen enkel schot op doel.

Pas diep in de tweede helft wisten de Engelsen de eerste bal tussen de palen te mikken en dat leverde meteen een doelpunt op. Een vrije trap van Nicolas Pépé werd door Shkodran Mustafi langs keeper Douglas Jesus gekopt.

Arsenal komt nog goed weg

Arsenal rekende zich al rijk, maar in blessuretijd was er alsnog het acrobatische hoogstandje van Bruno. De Portugezen kregen daarna nog twee prima kansen op de overwinning, maar het bleef 1-1 in Guimarães.

De wedstrijd was een dag vervroegd omdat Sporting Braga, op een flinke steenworp afstand van Guimarães, donderdag thuis tegen Besiktas speelt. In groep F staan donderdag Standard Luik en Eintracht Frankfurt tegenover elkaar.