NOS Nieuws

Grote reddingsoperatie in India voor peuter in 180 meter diepe put

Met zwaar materieel wordt in India geprobeerd een peuter uit een put te bevrijden. Sujith Wilson (2) viel er vrijdag in tijdens het spelen met vriendjes.

De jongen in de zuidoostelijke deelstaat Tamil Nadu zat eerst vast op zo'n 10 meter diepte. Maar inmiddels is hij volgens lokale media gezakt tot zo'n 180 meter. Reddingswerkers pompen zuurstof naar beneden zodat Sujith kan ademen. Het is onduidelijk hoe hij eraan toe is, want de jongen ligt in een dikke laag modder.

Nieuw gat boren

Met grote boormachines wordt een nieuwe put gegraven, parallel aan die waarin de jongen vastzit. Het is de bedoeling om reddingwerkers daar naar beneden te sturen om de peuter te redden. Maar de rotsachtige bodem bemoeilijkt deze operatie.

Met man en macht wordt geprobeerd het jongetje te bevrijden:

Jongetje (2) zit vast in put, grote reddingsactie op touw gezet

De beknelling gebeurde tijdens het weekend van de nationale feestdag Divali en krijgt veel media-aandacht in India. Ook premier Modi heeft op Twitter zijn steun betuigd aan de familie Wilson.

De reddingsactie in India doet denken aan die van de Spaanse peuter Julen. Die zat in januari bijna twee weken vast in een 110 meter diepe put in Totalán, in de zuidelijke regio Andalusië. De zoektocht naar het jongetje werd wereldwijd op de voet gevolgd.

Uiteindelijk werd de 2-jarige levenloos gevonden in de put. Er werden in Málaga drie dagen van rouw afgekondigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl