Paulo Dybala en Leonardo Bonucci vieren de gelijkmaker van Juventus

Juventus niet langs Lecce, De Ligt veroorzaakt weer penalty

Juventus heeft voor de tweede keer dit seizoen punten gemorst in de Serie A. De koploper kwam bij Lecce niet verder dan 1-1.

Juventus trad aan zonder Cristiano Ronaldo, die rust kreeg. De ploeg had de overhand, kreeg voor rust ook de nodige kansen, maar een goal bleef uit.

Na rust opende Paulo Dybala vanaf de penaltystip de score. De vreugde bij Juve was echter van korte duur, want na een ongelukkige handsbal van Matthijs de Ligt benutte ook Marco Mancosu een penalty. In het vervolg misten Federico Bernardeschi (paal) en Leonardo Bonucci nog grote kansen voor Juve.

Voor De Ligt is het al zijn vierde handsbal van het seizoen waar een tegengoal uit voortkomt. Het overkwam hem twee keer bij Oranje en twee keer in Italië.

Inter laat kans op koppositie liggen

Internazionale verzuimde te profiteren van het gelijkspel van Juventus. Met Stefan de Vrij als invaller kwam de nummer twee thuis niet verder dan 2-2 tegen Parma.

Antonio Candreva maakte de 1-0, maar even later leidde Parma na goals van Yann Karamoh en Gervinho. Romelu Lukaku maakte de gelijkmaker voor de thuisploeg. Inter was daarna nog een paar keer dicht bij een derde treffer, maar bleef op een gelijkspel steken.

Juventus blijft daardoor koploper met een punt meer dan Internazionale. Nummer drie Atalanta (zes punten achterstand op Juventus) komt zondag in actie tegen Udinese.