Arsenal-middenvelder Granit Xhaka

Arsenal lijdt verrassende nederlaag op bezoek bij Sheffield United

Arsenal is in de Premier League tegen de tweede competitienederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van trainer Unai Emery ging op bezoek bij Sheffield United met 1-0 onderuit.

Daarmee liet Arsenal de kans liggen om de derde plek op de ranglijst te heroveren op Leicester City en Chelsea. Arsenal staat nu vijfde. Sheffield stijgt door de overwinning naar de negende plaats.

Mousset scoort

Nadat Nicolas Pepe halverwege de eerste helft had verzuimd om Arsenal van dichtbij op voorsprong te schieten, opende de thuisploeg de score. Jack O'Connell legde de bal uit een corner met het hoofd panklaar voor Lys Mousset: 1-0.

Sheffield United viert de treffer van Mousset (tweede van rechts)

Vlak voor rust kwam Arsenal in de buurt van de gelijkmaker, maar Sheffield-doelman Dean Henderson had een voortreffelijke redding in huis op een afstandsschot van Granit Xhaka.

Na de pauze gingen de bezoekers verder op jacht naar de 1-1. Arsenal zette Sheffield lange tijd flink onder druk, maar veel verder dan schotkansen voor Daniel Ceballos en Pepe kwam de ploeg ondanks het overwicht niet.

Europa League

Door de nederlaag kent Arsenal een slechte generale voor het derde groepsduel in de Europa League. Daarin neemt de ploeg het donderdagavond op tegen het Portugese Vitória Guimarães.