Vitesse naar plek drie eredivisie na klinkende zege op VVV

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - Vitesse

Vitesse heeft dankzij een 4-0 zege bij VVV-Venlo het verliezende AZ van de derde plek in de eredivisie verdrongen. De winst in Limburg betekende meteen een mijlpaal voor Vitesse.

Nog nooit haalde de ploeg zoveel punten uit de eerste tien duels (23). Vitesse heeft nu evenveel punten als nummer twee PSV, dat wel een beter doelsaldo heeft (+17 om +9).

De Arnhemmers wisten wat de opdracht was nadat AZ eerder op de avond met 4-2 onderuit was gegaan tegen sc Heerenveen: winnen en de derde plek in de eredivisie is stevig in handen.

VVV had voor de rust een overwicht, maar John Yeboah, Lee Cattermole en aanvoerder Danny Post benutten hun kansen niet. Vitesse was een stuk effectiever en sloeg in de eerste helft drie keer toe.

Bij de eerste echte aanval van de Arnhemmers scoorde aanvoerder Bryan Linssen. Na een prima dieptepass van Armando Obispo wipte hij de bal langs VVV-keeper Thorsten Kirschbaum. Even later schoot diezelfde Linssen raak op aangeven van Nouha Dicko. Riechedly Bazoer trof doel met een fraai afstandsschot.

Na de pauze waren de eerste kansen weer voor VVV (Haji Wright en Nils Röseler hielpen hun kansen om zeep) en was opnieuw de eerste van Vitesse raak. Nu vond Vitesse-keeper Remko Pasveer met een lange uittrap Dicko, die beheerst doel trof.