Real Madrid-coach Zinedine Zidane

Barcelona koploper na nederlaag Real Madrid

Real Madrid heeft de koppositie in de Primera División af moeten staan aan FC Barcelona. Real verloor op Mallorca met 1-0, nadat Barcelona een overtuigende uitzege had geboekt op Eibar: 0-3.

Zonder Eden Hazard, Gareth Bale, Luka Modric en Toni Kroos had Real het de hele wedstrijd lastig tegen de nummer veertien van de competitie.

Isco loste weliswaar al na anderhalve minuut een gevaarlijk schot, maar Mallorca opende via Lago Júnior met een fraai gekruld schot de score. Daarna had Real wel een licht overwicht, zonder veel kansen te krijgen.

Gezien het spel na rust mag Real blij de Clásico tegen Barcelona komende week niet doorgaat. Real had vaak de bal, maar geen idee wat ermee te doen. Dat werd er na rood voor Álvaro Odriozola een kwartier voor tijd niet beter op.

Barcelona boekt eenvoudige zege

Barcelona, met Frenkie de Jong in de basis, was bij Eibar voor de rust oppermachtig, maar alleen Antoine Griezmann scoorde, na dertien minuten. Na een glijpartij van Pablo de Blasis kon de Fransman ongehinderd op doelman Marko Dmitrovic afstormen en via de binnenkant van de paal afronden.

Luis Suárez (r) en Frenkie de Jong (l) vieren feest met doelpuntenmaker Antoine Griezmann

Na de rust liepen de Catalanen alsnog verder uit. De Jong zette de aanval op en de bal kwam via Luis Suárez en Griezmann terecht bij Messi, die met een geplaatst schot scoorde.

De Argentijn ontsnapte niet veel later aan buitenspel en gunde Suárez de 3-0. Eibar stelde daar in de tweede helft niets tegenover.

Onrust Catalonië

Het was voor Barcelona de vierde winst op rij in de Spaanse competitie, na de matige start met twee nederlagen en een gelijkspel in de eerste vijf wedstrijden.

Woensdag spelen de Catalanen in de Champions League uit bij Slavia Praag. Volgende week zaterdag zouden ze in eigen huis Real Madrid treffen in El Clásico. De topper is echter uitgesteld door de onlusten in Barcelona.

Vanwege de onrust in Barcelona reisden de Catalanen een dag eerder af, om er zeker van te zijn op tijd te komen:

Barcelona reist eerder af voor duel met Eibar

De ontmoeting tussen de subtoppers Atlético Madrid en Valencia eindigde in een gelijkspel: 1-1. Het verschil op de ranglijst blijft daardoor drie punten, in het voordeel van nummer vier Atlético.

Diego Costa zette de Atlético na ruim een half uur op voorsprong door een strafschop achter doelman Jasper Cillessen te schieten. Daniel Parejo maakte na rust uit een vrije trap de gelijkmaker.