NOS Voetbal

Ook Rusland zeker van EK-deelname na zege op Cyprus

Rusland als derde land naar EK na zege op Cyprus

Rusland heeft zich als derde land verzekerd van deelname aan het EK voetbal van 2020. De Russen wonnen zondagavond eenvoudig op Cyprus (0-5) en scharen zich daardoor bij België, dat zich al eerder kwalificeerde in dezelfde groep I.

In de negende minuut zette Denis Tsjerisjev de Russen op de juiste koers: 0-1. Magomed Ozdojev verdubbelde de score in de 22ste minuut en vanaf dat moment was kwalificatie, de vijfde op rij voor Rusland, al haast een feit. Het werd uiteindelijk 0-5.

Rusland wist dat het zelfs bij een gelijkspel al niet meer te achterhalen zou zijn door de nummer drie in groep I, Cyprus. De beste twee landen uit elke groep kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK, dat volgend jaar juni in twaalf verschillende landen zal worden gehouden.

België wint ook achtste duel in EK-kwalificatiegroep I

België wist in dezelfde groep zijn achtste EK-kwalificatieduel eenvoudig te winnen. De Belgen, die zich donderdag als eerste kwalificeerden voor het EK in 2020, wonnen op bezoek bij Kazachstan: 0-2.

Hoewel de wedstrijd van geen enkel belang was voor de Belgen, bracht bondscoach Roberto Martinez toch een sterk elftal op het kunstgras in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan, het vroegere Astana. Alleen Romelu Lukaku ontbrak met een lichte blessure en werd vervangen door Chelsea-spits Michy Batshuayi.

Batshuayi bleek een waardige vervanger en opende na twintig minuten de score. Na rust bepaalde Thomas Meunier, op aangeven van Eden Hazard, de eindstand op 2-0.

Schotland won in dezelfde groep met 6-0 van San Marino, maar meer dan een plaatsje winst ten opzichte van Kazachstan leverde dat niet op.

Stand in groep I

gesp-ptn doelcijfers
1. België * 8-24 30-1
2. Rusland * 8-21 27-4
3. Cyprus 8-10 13-12
4. Schotland 8-9 11-17
5. Kazachstan 8-7 9-13
6. San Marino 8-0 0-43
* naar EK 2020

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl