De opsporingsfoto uit 2011
NOS NieuwsAangepast

Vergissing in arrestatie vermoedelijke Franse gezinsmoordenaar

De politie heeft ten onrechte iemand opgepakt voor een gezinsmoord in 2011 in de Franse stad Nantes. De dader, die destijds een vrouw en vier kinderen vermoordde, is al die tijd spoorloos. Franse media meldden op basis van bronnen bij de politie dat hij gistermiddag op het vliegveld van het Schotse Glasgow was opgepakt, maar de arrestant bleek niets met de zaak te maken te hebben.

De lichamen van de vrouw en de vier kinderen werden in april 2011 in stukken gevonden in hun tuin in Nantes. Ook twee honden waren om het leven gebracht en begraven. De vader van het gezin, de zakenman Xavier Dupont de Ligonnès, was nergens te bekennen.

De politie kwam erachter dat Dupont de Ligonnès financiële problemen had en niet lang voor de moorden op schietles was gegaan. Ook dook een bericht uit 2010 op waarin hij zei dat hij zijn gezin wilde vermoorden.

Vliegveld Parijs

Een internationaal arrestatiebevel dat al jaren uitstaat, leverde al die tijd niets op. Er werd gespeculeerd dat de man zelfmoord had gepleegd. Tot gisteren, toen de politie hem op de luchthaven van Parijs dacht te herkennen toen iemand op het vliegtuig naar Glasgow stapte.

De Franse politie tipte de Britse collega's, die hem oppakten na aankomst in Schotland. Uit vingerafdrukken bleek dat het ging om Dupont de Ligonnès, meldden Franse media aanvankelijk. Maar uren later bleek het om een vergissing te gaan. Volgens Franse media is het al de achtste keer dat agenten de verkeerde persoon hebben opgepakt in deze zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl