Ook tegen haar oude club sc Heerenveen was Fenna Kalma trefzeker namens FC Twente

FC Twente-topschutter Kalma nekt jeugdliefde Heerenveen

De voetbalsters van FC Twente lijken net op tijd de juiste vorm weer te pakken te hebben. Vier dagen voor de Champions League-confrontatie met VfL Wolfsburg won de landskampioen met 3-1 van sc Heerenveen.

Twente-spits Fenna Kalma, die deze zomer overkwam van Heerenveen, nekte haar oude club met twee treffers. Met acht treffers in zes duels is ze nu gedeeld topscorer in de eredivisie.

Moeizame start

FC Twente beleeft een moeizame start van het seizoen, maar heeft zich ten koste van het Oostenrijkse Sankt Pölten wel weten te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League.

De 4-2 zege in het eerste duel in Oostenrijk was meteen ook de laatste zege: van PSV, Ajax en Sankt Pölten (thuis) werd nipt verloren en in het laatste eredivisieduel voor de interlandbreak kwam Twente niet verder dan 3-3 tegen VV Alkmaar.

Goalgetter Kalma

Ook in het regenachtige Heerenveen kwam Twente moeizaam op gang. Kort voor rust kwamen de Friezen zelfs op 1-0 via Quinty Sabajo, maar kort daarna stelde Kalma orde op zaken.

De spits - die afgelopen periode voor het eerst werd opgeroepen voor Oranje, maar nog niet debuteerde - kopte raak op aangeven van een andere Oranjeklant, Renate Jansen.

De tweede treffer van Kalma kwam uit een strafschop, waarop Jansen in blessuretijd met een fraai lobje Heerenveen de genadeslag toediende.

Stand Eredivisie vrouwen

gesp-ptn doelcijfers
1. PSV 5-13 (21-5)
2. FC Twente 6-10 (14-9)
3. Ajax 5-10 (8-5)
4. ADO Den Haag 6-9 (7-5)
5. sc Heerenveen 6-8 (10-11)
6. VV Alkmaar 6-4 (11-14)
7. PEC Zwolle 5-2 (9-17)
8. Excelsior Barendrecht 5-2 (4-18)

ADO Den Haag liet de kans liggen om te klimmen naar de tweede plaats in de eredivisie. Lang leek een treffer van Maartje Looijen genoeg voor drie punten tegen VV Alkmaar, maar diep in blessuretijd kreeg ADO toch de deksel op de neus: 1-1.

Zondag staat de topper tussen Ajax en PSV op het programma. Dinsdag (18.00 uur) speelt FC Twente in Wolfsburg in de achtste finales van de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl