Wout Weghorst viert zijn goal tegen Union Berlin

Weghorst schiet Wolfsburg naar tweede plek, Mönchengladbach verrassende koploper

Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg naar de tweede plek in de Bundesliga geleid, achter de verrassende koploper Borussia Mönchengladbach. Hij maakte in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Union Berlin het enige doelpunt: 1-0. Het was zijn vierde goal van het seizoen.

Op de rand van buitenspel ontving Weghorst in de 69ste minuut een pass van Josip Brekalo en de Nederlandse spits rondde vervolgens met links af. Wolfsburg kwam door de vierde zege van het seizoen op vijftien punten uit zeven wedstrijden. De ploeg van trainer Oliver Glasner heeft als enige ploeg dit seizoen nog niet verloren in de Bundesliga.

Ook Davy Klaassen was zondag trefzeker. Hij zette Werder Bremen op voorsprong bij Eintracht Frankfurt, waarna Sebastian Rode en André Silva de thuisploeg de winst leken te bezorgen. In blessuretijd hielp ex-Vitesse-speler Milot Rashica Werder vanaf de strafschopstip alsnog aan een punt: 2-2.

Gladbach neemt kop over van Bayern

Borussia Mönchengladbach nam eerder op zondag de koppositie over van Bayern München. Een dag na de nederlaag van Bayern tegen TSG Hoffenheim (1-2) won Gladbach met 5-1 van FC Augsburg.

Vreugde bij de spelers van BMG

In de eerste helft nam de thuisclub al afstand. Denis Zakaria trof doel bij de eerste paal op aangeven van Marcus Thuram. Patrick Herrmann maakte de 2-0 en 3-0. Alassane Pléa verzorgde bij de doelpunten van Hermann de assists en bepaalde zelf na een kolderieke blunder van doelman Tomás Koubek de ruststand op 4-0.

2011

Na rust maakte Florian Niederlechner de 4-1 uit de rebound nadat Yann Sommer een schot van Fredrik Jensen had gekeerd. Tot een comeback leidde het doelpunt van Niederlechner niet. Breel Embolo schoot even later de 5-1 binnen voor Gladbach.

De ploeg van Marco Rose was voor het laatst koploper in de Bundesliga in augustus 2011. Gladbach heeft nu twee punten meer dan Bayern München, RB Leipzig, SC Freiburg, Schalke 04 en Bayer Leverkusen. Die vijf clubs verspeelden zaterdag allemaal punten.

Uitslagen Bundesliga

Thuis Uit Score
Mönchengladbach FC Augsburg 5-1
FC Wolfsburg Union Berlin 1-0
Eintracht Frankfurt Werder Bremen 2-2

Peter Bosz kan bij Bayer Leverkusen de komende weken niet beschikken over Daley Sinkgraven. De linksback bleef zaterdag in de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig (1-1) na rust achter in de kleedkamer. Medisch onderzoek wees uit dat Sinkgraven een spierpees in zijn bovenbeen heeft beschadigd. Hij staat volgens Leverkusen enkele weken aan de kant.

Sinkgraven, in de zomer overgekomen van Ajax, had net een basisplaats veroverd in het elftal van trainer Bosz.