Nacer Chadli juicht nadat hij Anderlecht op voorsprong heeft gezet

Chadli bezorgt geplaagd Anderlecht eindelijk weer competitiezege

Anderlecht heeft de tweede competitiezege van het seizoen geboekt. De Belgische grootmacht won op bezoek bij Charleroi met 1-2, dankzij doelpunten van Yari Verschaeren en Nacer Chadli.

Met de nipte overwinning krijgt een roerige week voor het slecht presterende Anderlecht (slechts zes punten uit de eerste negen wedstrijden) een positief einde. Gisteren werd bekend dat technisch directeur Frank Arnesen vertrekt, terwijl Franky Vercauteren is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.

Vercauteren begint volgende week aan zijn nieuwe klus en bekeek het duel met Charleroi vanaf de tribune. Daar zag hij dat Anderlecht, voor de gelegenheid gecoacht door assistent-trainer Jonas de Roeck, na twaalf minuten op voorsprong kwam door een treffer van de 18-jarige Verschaeren.

Chadli brengt beslissing

Kort voor rust incasseerde Anderlecht, waar Michel Vlap, Derrick Luckassen en Philippe Sandler in de basis waren begonnen en speler-trainer Vincent Kompany wegens een blessure ontbrak, een tegentreffer. De Senegalees Mamadou Fall scoorde voor Charleroi.

Halverwege de tweede helft schoot Chadli de bezoekers weer op voorsprong, nadat eerder een doelpunt van de Belgisch international was afgekeurd door de videoscheidsrechter. Ondanks het feit dat Charleroi in het vervolg volle bak op jacht ging naar de gelijkmaker, trok Anderlecht de broodnodige zege over de streep.