Twente-aanvalster Ashleigh Weerden bespringt doelpuntenmaker Fenna Kalma
NOS Voetbal

Twente-vrouwen in achtste finales Champions League tegen Wolfsburg

De voetbalsters van FC Twente, die in de eerste ronde afrekenden met het Oostenrijkse Sankt Pölten, moeten het in de achtste finales van de Champions League opnemen tegen VfL Wolfsburg. Zo heeft de loting in Nyon uitgewezen.

De landskampioen begint op 16 of 17 oktober met een uitwedstrijd tegen de club van Oranje-international Dominique Bloodworth, die afgelopen zomer overkwam van Arsenal. Twee weken later is de return.

Wolfsburg pakte de afgelopen drie jaar de titel in Duitsland en is op dit moment de ongeslagen koploper in de Bundesliga. In 2013 en 2014 won de vrouwenploeg de Champions League. In 2016 en 2018 was Wolfsburg in de finale niet opgewassen tegen Olympique Lyon.

Dominique Bloodworth (midden) in dienst van VfL Wolfsburg

FC Barcelona, waar zowel Lieke Martens als Stefanie van der Gragt geblesseerd is, werd gekoppeld aan FC Minsk. Arsenal, de club van Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord, treft Slavia Praag. Keepster Sari van Veenendaal moet met Atlético Madrid via Manchester City de laatste acht zien te bereiken.

Lineth Beerensteyn gaat met Bayern München de strijd aan met BIIK-Kazygoert uit Kazachstan, terwijl Olympique Lyon, de club van Shanice van de Sanden, zich geconfronteerd zag worden met het Deense Fortuna Hjørring. Zesvoudig Champions League-winnaar Lyon won het toernooi de afgelopen vier jaar.

Loting achtste finales Champions League (vrouwen)

VfL Wolfsburg (Duitsland) - FC Twente
Glasgow City (Schotland) - Bayern München (Duitsland)
FC Barcelona (Spanje) - FC Minsk (Wit-Rusland)
BIIK-Kazygoert (Kazachstan) - Bayern München (Duitsland)
Olympique Lyon (Frankrijk) - Fortuna Hjørring (Denemarken)
Paris Saint-Germain (Frankrijk) - Breidablik (IJsland)
Slavia Praag (Tsjechië) - Arsenal (Engeland)
Manchester City (Engeland) - Atlético Madrid (Spanje)
Speeldata: 16/17 oktober en 30/31 oktober

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl