Mario Balotelli met zijn dochter

Balotelli verliest en ontroert op bezoek bij Napoli

Napoli heeft in de Serie A zijn vierde overwinning bijgeschreven. Op eigen veld was de ploeg met 2-1 te sterk voor Brescia. Mario Balotelli scoorde namens de bezoekers en zorgde voor een ontroerend moment voor de wedstrijd.

De 29-jarige Balotelli betrad het veld met zijn 6-jarige dochter Pia in zijn armen. Zijn dochter woont in Napels bij haar Napolitaanse moeder en droeg een shirt van Napoli.

Mertens nadert Maradona

Dries Mertens opende met zijn achtste treffer in de laatste acht thuisduels de score. Het was voor de Belg zijn 114de treffer voor Napoli, waarmee hij Diego Maradona tot op één goal genaderd is. Het clubrecord is met 121 doelpunten in handen van Marek Hamsík.

Dries Mertens in extase na zijn treffer voor Napoli tegen Brescia

Uit een hoekschop van Mertens, die in 2013 PSV verruilde voor Napoli en sindsdien 288 wedstrijden speelde voor de Zuid-Italiaanse club, tekende Konstantinos Manolas op aangeven van Faouzi Ghoulam kort voor rust voor de 2-0.

Balotelli, afgelopen zomer overgekomen van Olympique Marseille, bracht met zijn eerste goal voor Brescia (een kopbal) de spanning terug, maar de kampioen van vorig seizoen in de Serie B kon de overwinning van de Napolitanen niet meer in gevaar brengen.

Kluivert wint met AS Roma van Lecce

AS Roma won de uitwedstrijd bij Lecce met 1-0. Edin Dzeko tekende in de 56ste minuut voor de enige treffer. Zijn ploeggenoot Aleksandar Kolarov miste een strafschop.

Justin Kluivert (l) deelt in de feestvreugde van Roma

Justin Kluivert speelde de hele wedstrijd voor AS Roma. Hij klom met zijn ploeg naar de vijfde positie van de Serie A, op zeven punten van koploper Internazionale en op één punt van nummer vier Napoli.