Een uitzinnige Karim Benzema na zijn treffer

Benzema bezorgt Real Madrid uitoverwinning op Sevilla

Real Madrid heeft zich in de Spaanse competitie naast koploper Athletic Club genesteld dankzij een 1-0 uitoverwinning op het Sevilla van Luuk de Jong. Beide ploegen hebben elf punten uit vijf wedstrijden.

Oud-PSV'er De Jong stond in de basis en maakte de 90 minuten met verdienstelijk spel vol. Na rust kreeg hij twee lastige kansen, maar beide keren miste zijn kopbal de juiste richting. De Jong wacht nog altijd op zijn eerste treffer in de Primera División.

Tegendraads

Real Madrid trok uiteindelijk aan het langste eind in de topper. Een opluchting voor de hoofdstedelingen die bij de laatste acht bezoeken aan Estadio Ramón Sánchez Pizjuan zes keer de deksel op de neus kreeg.

Sevilla-spits Luuk de Jong in duel met Real Madrid-verdediger Sergio Ramos

De ploeg van trainer Zinedine Zidane speelde niet geweldig, maar kreeg wel de beste kansen. Voor rust stuitten Eden Hazard en Dani Carvajal echter op doelman Tomás Vaclík.

Na de pauze had Carvajal wel succes als aangever. Karim Benzema kopte feilloos tegendraads binnen. Het was voor de 31-jarige Fransman al zijn vijfde competitiedoelpunt.

Optimaal

Door de zege profiteert Ral Madrid optimaal van het puntenverlies dat de voornaamste concurrenten Atlético Madrid (0-0 tegen Celta de Vigo) en Barcelona (2-0 nederlaag bij Granada) zaterdag leden. Die clubs hebben nu respectievelijk één en vier punten achterstand op Real.