De invallers Daichi Kamada en Bas Dost vieren de gelijkmaker teen Dortmund

Eigen doelpunt kost Dortmund overwinning in Frankfurt

Borussia Dortmund heeft in Duitsland punten gemorst bij Eintracht Frankfurt: 2-2. De Borussen staan nu derde in de Bundesliga, op drie punten van koploper RB Leipzig, dat zaterdag met 3-0 bij Werder Bremen won. Bayern München staat tweede.

Dortmund had voor rust een overwicht en kwam via Axel Witsel verdiend op voorsprong. De eerste inzet van de Belg werd nog gekeerd door Kevin Trapp, maar enkele seconden later scoorde hij alsnog. Frankfurt liet aanvallend niet veel zien, maar André Silva schoot wel fraai de 1-1 binnen.

Eigen doelpunt

Na rust speelde Dortmund minder sterk. Toch werd het na ruim een uur 1-2. Op aangeven van Witsel scoorde Jadon Sancho.

De thuisploeg kwam, met Bas Dost de laatste tien minuten als invaller, opnieuw terug, nu door een goal kort voor tijd van pechvogel Thomas Delaney. Hij werkte een inzet van de Japanse invaller Daichi Kamada achter zijn eigen doelman.