Bernardo Silva (l) en ploeggenoot David Silva

City verplettert Watford met 8-0, Tottenham lijdt tweede nederlaag

Manchester City heeft in eigen huis Watford vernederd. Na achttien minuten stond het al 5-0, een historische prestatie. Nooit eerder slaagde een ploeg in de Premier League erin binnen zo'n kort tijdsbestek vijf keer te scoren.

Toeschouwers die zaterdagmiddag te laat het stadion in kwamen misten al direct enkele goals. Binnen een minuut lag de eerste bal al achter Watford-doelman Ben Foster. David Silva was de man die de 'Citizens' op een vroege voorsprong schoot.

Nog geen vijf minuten later volgde doelpunt nummer twee (een strafschop van Sergio Agüero) en daarna was het nogmaals raak in minuut twaalf, vijftien en achttien.

Nog een record

Daarmee evenaarde de ploeg van Pep Guardiola zijn eigen record van de grootste voorsprong na een helft spelen in de Premier League. In 2010 stond City na 45 minuten 5-0 voor tegen Burnley.

Het eigen record van de grootste uitslag verbrak City net niet, in 1995 versloeg de ploeg uit Manchester Ipswich Town met 9-0.

Honger gestild

Het duel werd gekenmerkt door eenrichtingsverkeer. Ook na rust was het City dat aan de bal was en de kansen creëerde. Bernardo Silva, voor rust al goed voor een doelpunt, knalde er nog twee in om zijn hattrick te voltooien en Kevin De Bruyne bezegelde het lot van Watford.

Tottenham verliest

Eerder op de middag leed Tottenham Hotspur zijn tweede competitienederlaag van het seizoen. De ploeg uit Londen verloor met 2-1 bij Leicester City.

Harry Kane baalt na de 2-1 van Leicester

Harry Kane zette Tottenham nog wel fraai op voorsprong. De aanval leek over toen hij struikelde, maar al vallend schoot hij toch raak.

Na rust greep de VAR in bij de 2-0 (millimeters buitenspel) en twee minuten later maakte Ricardo Pereira de 1-1. Vlak voor tijd bezorgde James Maddison de thuisploeg met een mooi schot de zege.